Na vele jaren trouwe dienst hebben we onze zakloze stofzuiger vervangen door deze AEG (met zak).
Het wennen was simpel en snel: deze AEG is heel fijn in gebruik.
Op steel bij de handgreep kan je de zuigkracht instellen in zuigkracht of voor auto stand kiezen. Die past dan aan aan de ondergrond. Ook aan en uit kan ook op de steel. Heel handig.
De stofzuiger in geheel is behoorlijk licht. En voor ons heel belangrijk: maakt niet zo'n irritante herrie. Het geluid is op een zeer acceptabel (bijna comfortabel) laag niveau.
De zuigkracht is in een aantal stappen instelbaar. En bovendien op een autostand te zetten. Heel handig. En gemakkelijk bedienbaar.
De zuigkracht is meer dan goed. Trekt zelfs rondom de zuigmond losliggend vuil aan.
De vormgeving is mooi (Het blijft natuurlijk een stofzuiger, maar toch...) - het oog wil ook wat...
Voorals nog enig, maar wel groot MINpunt: er zit in deze (niet goedkope) stofzuiger set GEEN parketborstel. Dat vind ik echt onbestaanbaar en ronduit slecht. We hebben deze zelf los bijgekocht en gebruiken deze het meest, ook op de kleden en tapijt.
Voordeel van de parketborstel is dat deze heel veel lichter is dan de 2 bijgeleverde zuigborstels.
Die doen ook hun werk goed, maar zijn onnodig veel zwaarder...
AEG - leer hier iets van!
Helemaal top is, dat bij uitpakken van de doos blijkt, dat er GEEN plastic verpakkingsafval overblijft. Alles zit in karton of papieren zakken verpakt, waardoor alles in de papierbak kon. Hiervoor groot compliment.
Conclusie: behalve de parketborstel helemaal super. Maar die parketborstel ontneemt wel de 10 - nu is het een goede 9.
Pluspunten
- zuigkracht
- vormgeving
- gewicht
- bedienin op steel
- geen plastic verpakkingsmateriaal
Minpunten
- ontbreken van parketborstel